Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


Έρχονται Χριστούγεννα και η πόλη με καλεί να την περπατήσω..

Ξεκινάω από ψηλά από την Αβάντων, έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Χαλκίδας, η οποια ξετυλίγεται μπροστά μου στολισμένη.. Κολώνες με φωτάκια δημιουργούν ένα μονοπάτι που γεμίζει από κόσμο.. Κάποιοι κουβαλάνε τσάντες, κάποιοι απλά χαζεύουν και κάποιοι άλλοι απλά περπατάνε.. Ίσως από εκεί να είναι ο δρόμος τους ή απλά να βγήκαν και εκείνοι μια βόλτα στα μαγαζιά όπως εγώ… Άνθρωποι τυχαίοι, περαστικοί έρχονται και φεύγουν..

Στέκομαι και χαζεύω το δέντρο του Εμπορικού Συλλόγου που στολίστηκε με παραδοσιακά κάλαντα από το Σύλλογο Καππαδόκων.. Ένα ζευγάρι προχωράει με το μωράκι τους, ενώ κάτι κορίτσια μιλάνε και γελάνε δυνατά..


Αποφασίζω να μην πάω ακόμα παραλία… Θέλω να επισκεφθώ και την πλατεία πίσω από τα Δικαστήρια. Φωτάκια παντού και ξύλινα σπιτάκια δίνουν έναν άλλο τόνο στην αγορά.. Βλέπω παιδάκια να τρέχουν και γονείς να βγάζουν μαζί τους φωτογραφία..


Βλέπω όμως και παρέες ατόμων στην ηλικία μου που και εκείνοι σαν παιδιά βγάζουν selfie και χαμογελάνε.. Αλλά και πιο μεγάλοι άνθρωποι σε ηλικία κάνουν ένα σύντομο πέρασμα χαζεύοντας και εκείνοι τα χρώματα που δίνουν στην πλατεία τα λογιών λογιών φωτάκια..


Προχωράω προς την Κριεζώτου, οι πολύχρωμες ομπρέλες δίνουν έναν παραμυθένιο τόνο σε αυτόν τον δρόμο.. 

Πάω και στην αγορά, όπου έχει στηθεί ένα μικρό λουνα-παρκ ενώ το δέντρο που στόλισαν παιδιά από τα σχολεία Ειδικής Αγωγής φαντάζει αγέρωχο.





Αποφασίζω να προχωρήσω προς την παραλία.. Πριν όμως κάνω μια στάση στην πλατεία του Αγίου Νικολάου! Το Carousel είναι εκεί, να θυμίζει κάτι από μια άλλη εποχή, κάτι αθώο, κάτι αγνό.. Βλέπω παιδιά με τους γονείς να παίζουν μαζί ενώ παίρνουν και το παραδοσιακό γλυκό, τη λεγόμενη καμινάδα.


Στεφανάκια με φωτάκια φωτίζουν όλο το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία, ενώ το σιντριβάνι μαζί με τα δέντρα δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα! 


Φτάνω στην παραλία, το 2023 είναι εκεί, στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου. Ένας κύριος κάθεται στο παγκάκι και χαζεύει την παραλία η οποία φαντάζει τόσο όμορφη με τις φωτισμένες μπάλες που κρέμονται από τις κολώνες.. Περπατάω, χαζεύοντας τους ερωτευμένους αλλά και τους μοναχικούς. Πάνω-κάτω όλη την παραλία, κάτω από το φως των λαμπιονιών από τις καφετέριες και τις κολόνες..\



Φτάνω στα δυο αστέρια.. Δεσπόζουν επιβλητικά στο στρογγυλό της παραλίας. Δείγμα της αρχοντιάς αυτής της πόλης που ξέρει να κερδίζει τις εντυπώσεις… Κοντοστέκομαι να τα φωτογραφίσω..


Η ώρα της περιπλάνησης τελειώνει και παίρνω το δρόμο του γυρισμού! Είναι γιορτές, είναι Χριστούγεννα και ζω σε μια από τις ωραιότερες πόλεις…
 

Για αυτό και εσείς με την πρώτη ευκαιρία ξεχυθείτε στους δρόμους και απολαύστε το πνεύμα των Χριστουγέννων… Πάρτε την παρέα σας, τον/την σύντροφό σας ή την οικογένεια σας και ίσως και εσείς καταλάβετε γιατί τελικά μας αρέσουν τόσο τα Χριστούγεννα!!


Και επειδή Χαλκίδα δεν είναι μόνο οι εμπορικοί δρόμοι και η παραλία κάντε και μία βόλτα και στην υπόλοιπη πόλη αλλά και σε κοντινούς οικισμούς και δείτε και εκεί όμορφους στολισμούς και αφεθείτε στη μαγεία των γιορτών! Άλλωστε δε λένε τυχαία ότι τα Χριστούγεννα είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου!

Καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου