Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ (ΕΠΙ)ΜΕΝΕΙ


Κάποιες φορές καλούμαστε να διαχειριστούμε καταστάσεις που μας πονάνε.. Συνήθως είναι δύσκολες στιγμές αποχωρισμού από ανθρώπους που αγαπάμε πολύ.. Ίσως να είναι για χρόνια στη ζωή μας, ίσως όμως να είναι και λίγο καιρό και να είναι λες και βρίσκονται εκεί χρόνια..

Και τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα.. Θυμάσαι τις καθημερινές στιγμές σας, τα γέλια, τη χαρά ακόμα και τις δύσκολες στιγμές.. Και όλα αυτά καλείσαι να τα αποχωριστείς για κάποιο διάστημα.. Πρέπει να συνηθίσεις την ιδέα ότι δε θα βλέπεις αυτόν τον άνθρωπο για καιρό, παρά μόνο μέσα από μια κάμερα.. Και κάπου εκεί δοξάζεις την τεχνολογία που μπορεί να σε φέρνει κοντά στον άλλον με κάποιο τρόπο ακόμα και αν είσαι πολλά χιλιόμετρα μακριά..

Και ύστερα υπάρχουν και οι αναμνήσεις.. Αυτές που φτιάχνεις μέρα με τη μέρα. Υπάρχουν τα όνειρα και η προοπτική για το μετά. Υπάρχει η ελπίδα και η πίστη ότι θα αντέξεις αυτό το διάστημα αποχωρισμού όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί θέλεις.. Και μέσα σου ξέρεις ότι αυτό είναι μια μεγάλη δοκιμασία για να δοκιμαστεί η κάθε σχέση. Να δεις αν αντέχει, πως θα πάει, αν θα κρατήσει..

Σίγουρα δεν είναι εύκολο, σίγουρα έχει πόνο, νεύρα, άγχος, πίεση.. Όμως είναι στο χέρι μας αν θα το κρατήσουμε ζωντανό. Αν θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το μετά.. Αν θα πολεμάμε για αυτό που έχουμε ονειρευτεί και θέλουμε να ζήσουμε, μέχρι να σμίξουμε ξανά..

Ότι αξίζει μένει λένε, εγώ θα πω ότι αξίζει όχι μόνο μένει αλλά και επιμένει.. Επιμένει για το μετά.. Για τα όνειρα που δε θα μείνουν μισά αλλά θα γίνουν ολόκληρα.. Για όλα εκείνα που ξέρεις ότι μετά θα σε κάνουν να νιώσεις πλήρης.. Ένας ολόκληρος άνθρωπος χωρίς να λείπει το άλλο μισό σου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου