Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Πόσα μυστήρια να κρυβει το φεγγάρι; Μπορεί πολλα, μπορεί και τίποτα... Όμως αυτό που είναι σίγουρο είναι η ομορφιά που κρυβει. Μια αλλόκοτη και παραξενη ομορφιά...

Άλλοτε θα το δεις να κρύβεται πισω από τα σύννεφα και να παίρνει αυτό το βαθύ κίτρινο χρώμα.. Και τα σύννεφα σαν σκιές να προσπαθούν με κάθε τρόπο να το κρύψουν.. Όμως εκείνο με κάποιο τρόπο πάντα θα ξεπροβάλλει..

Κάποιες άλλες παλι φορές θα το δεις να λάμπει ψηλά στον ουρανό και το φως του να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τον ήλιο. Να χαρίζει απλόχερα το φως του αδιαφορώντας για τη σκοτεινή νυχτα που το περιβαλλει..

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι φορές που καθρεφτίζεται στη θάλασσα και σε προσκαλει να περπατήσεις ή να κάτσεις στην παραλια και να το χαζευεις είτε μόνος, είτε με φίλους, είτε με τον άνθρωπο σου. Αν μη το άλλο δίνει ένα ρομαντισμό στη σκοτεινή ατμόσφαιρα της νυχτας.. Άλλοτε πάλι ενώνεται με τα φώτα της πολης. Τα φώτα των σπιτιών, των γεφυρών, των καραβιων και συνθέτει έναν πολυ όμορφο ζωγραφικό πινακα που θα ζήλευε και ο καλυτερος ζωγράφος..

Υστερα, ποσα τραγουδια δεν έχουν γραφτεί για το φεγγάρι; Πολλά.. Από το γνωστό παιδικο τραγουδι μέχρι τα αλλά τα λιγότερο η περισσότερο γνωστά, εκείνα τα τραγουδια που ακουγαμε στην εφηβική και μετεφηβικη ηλικία..


Και έχει και μια ακόμα ομορφιά. Όταν φαίνεται ανάμεσα στα δέντρα, όταν το βλεπεις να ξεπροβάλλει μέσα από τα φυλλωματα.. Ένας ακόμα υπέροχος ζωγραφικος καμβάς..


Και φυσικά από τις πιο όμορφες εικόνες δε θα μπορουσα να μη σχολίαζα αυτή της πανσεληνου.. Αυτό το μεγάλο κίτρινο φεγγαρι που ξεπροβάλλει από το βουνό, πριν ανεβει ψηλά και αποκτήσει αυτό το υπέροχο μπλε χρώμα...

Φεγγάρι λοιπόν.. Μια λέξη που δημιουργεί τόσες εικόνες.. Νόητες μα και υπαρκτές! Από εκείνες τις εικόνες που δε βαριέσαι ποτε να κοιτάς..

Για αυτο μη σταματήσετε ποτε να κοιτάτε το φεγγάρι.. Όποια δυσκολία, οποία σκέψη, χάνεται στο αντίκρισμα του.. Κλείστε λοιπόν τα μάτια, αφουγκραστειτε τη νύχτα και ονειρευτείτε την επόμενη ημέρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου