Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΤΡΟΦΗ VS ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ

Βλέπω και ακούω όλο και περισσότερους να θέλουν να κάνουν επεμβάσεις για να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά άμεσα και γρήγορα..

Όμως τι τίμημα έχει αυτή η επέμβαση, αφού μπορείς ναι μεν εύκολα να χάσεις τα κιλά αλλά στην πλειονότητα τους, αυτές οι επεμβάσεις αποδεικνύονται καταστροφικές με αποτέλεσμα να στοιχίζουν ακόμα και την ίδια σου τη ζωή..

Άσε που ακόμα και αν δεν έχεις επιπλοκές στην υγεία σου, η χαλάρωση που δημιουργείται μετά βελτιώνεται μόνο με πλαστική επέμβαση. Αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος και ενδεχομένως και ουλές (αν κάνω λάθος δεκτό, καθώς δεν το γνωρίζω).

Θα μου πεις γιατί μια διατροφή δε στοιχίζει; Σαφώς και στοιχίζει, όμως δεν κινδυνεύει η ζωή σου και η χαλάρωση που δημιουργείται, αν δεν κάνεις παράλληλα και γυμναστική, διορθώνεται γιατί απλά χάνεις σιγά σιγά τα κιλά και κυρίως μαθαίνεις να τρέφεσαι άρα έχεις και μακροπρόθεσμα οφέλη..

Θα μου πεις πάλι ωραία τα λες εσύ. Θα σου πω. Όχι δεν τα λέω ωραία. Τα λέω με βάση την εμπειρία μου, αφού κάποτε υπήρξα και εγώ 145 κιλά. Και ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολη η ζωή για έναν παχύσαρκο άνθρωπο. Συνεχόμενο bullying και απόρριψη στοιχειώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα του. Τραύματα που τον πληγώνουν βαθιά για όλη του τη ζωή. Όμως στόχος μας δεν είναι να παίρνουμε τα αρνητικά συναισθήματα και να τα αξιοποιούμε προς όφελος μας για να βελτιώσουμε τη ζωή μας; Εγώ τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω..

Θα μου πεις πάλι γιατί τα γράφω όλα αυτά και γιατί τα λέω ξανά και ξανά και ίσως να γίνομαι γραφική. Θα σου πω γιατί. Γιατί βαρέθηκα να βλέπω διαφημίσεις από ινστιτούτα και γιατρούς να υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα χωρίς κόπο. Γιατί βαρέθηκα να ακούω για θανάτους ανθρώπων από επεμβάσεις που επί της ουσίας δεν τους ήταν απαραίτητες. Γιατί βαρέθηκα να κερδοσκοπούν οι άλλοι εις βάρος της ανθρώπινης ζωής.

Πιστεύω και θα συνεχίσω να το πιστεύω ότι όλα είναι στο χέρι μας. Ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αντισταθούν στα πάθη τους και τις αδυναμίες τους. Γιατί ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Και γιατί θέλω μέσα από την έκφραση των σκέψεων μου να προτρέψω άλλους ανθρώπους να προσπαθήσουν ενάντια στη μάχη των κιλών. Να τους δώσω τη βοήθεια να πιστέψουν στον εαυτό τους και να το προσπαθήσουν όσο χρόνο και αν τους πάρει. Γιατί δε θέλω να ξέρω ότι εκεί έξω υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους. Γιατί θέλω να βλέπω το χαμόγελο να σχηματίζεται στα χείλη των ανθρώπων όταν χάνουν 1-2 κ.ο.κ και αυτή η απωλεια είναι βασιζόμενη στη δική τους προσπάθειά.

Για αυτό ας κλείσουμε όλοι τα αυτιά μας στις σειρήνες της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Ας ξεκινήσουμε το δικό μας ταξίδι για την Ιθάκη και ας μας πάρει καιρό να φτάσουμε.. Τουλάχιστον κοιτώντας πίσω θα νιώθουμε μόνο περηφάνια για όλα αυτά που καταφέραμε μόνοι μας και για αυτό το ταξίδι που ήταν ολοδικο μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου