Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Έχει άλλη χάρη να ταξιδεύεις τη νύχτα.. Τόσα χρώματα που εναλλάσσονται το ένα με το άλλο. Λίγη μουσική να παίζει χαμηλόφωνα και το φεγγάρι που φαίνεται από μακριά, συντροφιά σε εκείνο το δικό σου ταξίδι.. Πολλές φορές συναντάς και άλλα αυτοκίνητα.. Συνταξιδιώτες σου σε προορισμούς γνωστούς μα και άγνωστους..

Περνάς από κτίρια και εργοστάσια. Κάποια δίνουν ακόμα το στίγμα τους ότι είναι ζωντανά και μέσα τους φιλοξενούν λογιών και λογιών ανθρώπους. Ημεδαποί και αλλοδαποί ξενυχτάνε μαζί με εσένα για να βγάλουν το νυχτοκάματο που θα θρέψει εκείνους και τις οικογένειές τους..

Τα βουνά, όταν τυχαίνει και συναντάς, δε φαίνονται. Όμως ακόμα και μέσα στο μαύρο έχουν το δικό τους τρόπο να ξεχωρίζουν.. Στέκονται εκεί, επιβλητικά και αγέρωχα και περιμένουν την καινούργια ημέρα. Την ημέρα εκείνη που θα φιλοξενήσουν τον ήλιο και εκείνος σε αντάλλαγμα θα τους προσφέρει τη ζεστασιά του.

Η άσφαλτος απλώνεται μπροστά σου και οι άσπρες γραμμές της σου θυμίζουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθείς.. Μια ευθεία η ζωή όμως κάποιες στιγμές υπάρχουν και οι στροφές.. Δε σε νοιάζει όμως γιατί ξέρεις ότι μετά τη στροφή ακολουθεί πάλι η ευθεία.. Και η διαγράμμιση της ασφάλτου συνεχίζει να σου δείχνει το δρόμο..

Προσπαθείς να αποθανατίσεις τη στιγμή.. Να κρατήσεις αυτή τη νυχτερινή εικόνα, ζωντανή μέσα στη μνήμη σου για πολύ καιρό ακόμα. Ο δρόμος όμως δε σε αφήνει. Ίσως γιατί θέλεις απλά να ζήσεις εκείνη τη στιγμή με όλο σου το είναι..

Η φωτογραφία βγαίνει θολή και εσύ χαμογελάς.. Κλείνεις τα μάτια σου σε μια προσπάθεια να απαλλαγείς από το άγχος και την κούραση της ημέρας. Να ονειρευτείς την καινούργια ημέρα που ξημερώνει και που σίγουρα θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη.

Τα φώτα συνεχίσουν να εναλλάσσονται, η ταχύτητα μεγαλώνει, τα εργοστάσια και οι αποθήκες συνεχίζουν να δουλεύουν και εσύ τρέχεις να προλάβεις. Μα τι να προλάβεις; Ίσως να προλάβεις όλα αυτά που θα γίνουν για σένα αλλά αυτή τη φορά μαζί με εσένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου