Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΟΝΤΑΣ

Γιατί αυτός ο καιρός θέλει βόλτα στην παραλία. Να πάρεις την παρέα σου, να πάρεις το αμόρε σου και να ξεχυθείτε στην ακρογιαλιά. Να απολαύσετε τη θάλασσα, να νιώσετε την υγρή άμμο να σας χαϊδεύει τα πόδια. Να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και αν είστε τυχεροί να ανάψετε φωτιά και κάτω από το φως του φεγγαριού να τραγουδήσετε, να γελάσετε, να χορέψετε, να ερωτευτείτε, να φιληθείτε.

Γιατί αυτός ο καιρός ευνοεί εκείνες τις ρομαντικές μεταμεσονύχτιες βόλτες με μηχανάκι στην παραλία. Εκείνες που νιώθεις το ψυχρό αεράκι να διαπερνά το κορμί σου ακουμπώντας κάθε σπιθαμή του. Αλλά δε σε νοιάζει. Γιατί έχεις εκείνον μπροστά σου και οδηγεί και σε προφυλάσσει. Τα χέρια σου τον αγκαλιάζουν σφιχτά ενώ εσύ ακουμπάς το κεφάλι σου πάνω στον ώμο του καθώς η μηχανή διασχίζει με ταχύτητα το δρόμο. Εσύ και εκείνος, μαζί με μόνο θεατή το φεγγάρι και τα αστέρια.

Έπειτα είναι και τα παγκάκια εκείνα που σε περιμένουν σε κάθε βήμα σου. Παλιά, ξύλινα, κάποια με χαραγμένες πάνω τους καρδιές, κάποια λίγο ξεχαρβαλωμένα και κάποια άλλα φρεσκοβαμμένα. Όλα τους κουβαλάνε μυστικά, φιλιά, αγκαλιές, χάδια ακόμα και τσακωμούς. Και όλα έχουν θέα θάλασσα ή ακόμα και δέντρα. Δέντρα τόσο ψηλά που χάνεσαι κοιτώντας τα και ίσως, μόνο αν έχει πολύ ζέστη, να ακούς τα τζιτζίκια να τραγουδάνε ένα γλυκό σκοπό.

Γιατί αυτός ο καιρός σου δίνει την άνεση με μια ζακετούλα να κάτσεις έξω στο μπαλκόνι και να απολαύσεις τη μπυρίτσα σου ή το κρασάκι σου, να καλέσεις και 2-3 καλά φιλαράκια να τα πιείτε και να τα πείτε.

Γιατί αυτός ο καιρός σε κάνει να θες να παίξεις ρακέτες, βόλει και να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ κάνοντας την ηλιοθεραπεία σου αραχτός στη ξαπλώστρα, απαλλαγμένος από τα καθημερινά άγχη. Και για τους πιο τολμηρούς η ζέστη των ημερών ευνοεί να κάνεις το πρώτο μπάνιο σου...




Γιατί αυτός ο καιρός είναι για ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα. Τώρα που δεν έχει κόσμο και επικρατεί μια παράξενη ηρεμία..

Και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.. Και η άνοιξη παίζει τα δικά της περίεργα παιχνίδια και σε καλεί να την απολαύσεις. Και όσο η θάλασσα είναι ήρεμη και ο καιρός ζεστός τόσο θέλεις να πάρεις τα πόδια σου και να ξεχυθείς σε παραλίες, σε πάρκα. Να γελάσεις, να παίξεις, να μυρίσεις τα λουλούδια, να γευθείς την αλμύρα σε όλο το κορμί σου, να αρρωστήσεις και μόλις γίνεις καλά να ξεχυθείς πάλι στην παραλία.

Σαν τα παιδιά. Που δε νιώθουν κρύο και ζέστη. Απολαμβάνουν τη στιγμή που τους δίνεται κάθε μέρα, κάθε ώρα. Χωρίς να τους νοιάζει το μετά...

Άσε και εσύ λοιπόν το μετά και άδραξε το τώρα πριν να είναι αργά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου