Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Σε εκείνους που τους φοβίζει η διαφορετικότητα 


Συχνά γίνομαι μάρτυρας ρατσιστικών συμπεριφορών. Κοπέλες με παραπάνω κιλά, κοπέλες οι οποίες δεν πληρούν τα εμφανισιακά στάνταρ που προτάσσει η κοινωνία, ακόμα και άτομα που εκ γενετής έχουν κάποια διαφορετικότητα, συχνά πέφτουν θύματα απόρριψης από τους συνανθρώπους τους. 

Βλέπεις είναι εκείνοι οι έξυπνοι, οι μάγκες, οι κουλ τύποι που ακόμα και αν δεν πληρούν τα εμφανισιακά πρότυπα της κοινωνίας το παίζουν ιστορία και θεωρούν ότι έχουν ένα όνομα, μία κοινωνική θέση στη Χαλκίδα που δε θέλουν να το χαλάσουν. Είναι εκείνοι οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν μόνο με τα καλά γκομενακια, εκείνες τις αντικειμενικά όμορφες κοπέλες, που τις κρυφογουσταρουν αλλά δε θα τους το πουν. Θα το παίξουν φίλοι τους για να μην τις χάσουν. Είναι εκείνοι οι οποίοι θέλουν να έχουν δίπλα τους γκόμενες γλάστρες, ναι εκείνες που κάθονται με ένα ποτό στο χέρι και κοιτάνε δεξιά-αριστερά, μόνο και μόνο για να ανέβουν οι μετοχές τους και να τους κοιτάνε οι άλλοι άντρες με ζήλια. Είναι εκείνοι που αν δουν κάτι το διαφορετικό θα το απομονώσουν από την παρέα και θα στραφούν πάλι στο συνηθισμένο.. Μην τυχόν και τους πάρει κανένα μάτι. Και μπορεί να σχολιάσουν την εμφάνιση, μπορεί να σχολιάσουν οτιδήποτε τους ξενίζει και τους χαλάει την εικόνα. Άλλωστε η Χαλκίδα είναι μικρή για να τους βγει το όνομα.

Δυστυχισμένοι άνθρωποι που έχουν καταληφθεί από το εγώ τους και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δεν τους ενδιαφέρει η επικοινωνία, δεν τους ενδιαφέρει η κατανόηση, κάποιους δεν τους ενδιαφέρει καν αν η άλλη έχει προσφέρει ή μπορεί να τους προσφέρει πολλά περισσότερα.. Το μόνο που σκέφτονται είναι γκόμενες, ωραίες γκόμενες! Άνθρωποι κενοί, ματαιόδοξοι, χωρίς αλλά ενδιαφέροντα στη ζωή τους. Μόνο να βρουν το γκομενακι εκείνο που θα ενισχύσει την κοινωνική θέση τους, θα καλύψει το κενό της ψυχής τους, θα τους κάνει να νιώσουν κάποιοι στη μίζερη και θλιβερή ζωούλα τους. Και όταν το γκομενακι τους παρατήσει για κάποιον καλύτερο, με πιο ωραίο σώμα, πιο πολλά φράγκα, πιο ωραίο αμάξι, τότε θα κάνουν σαν γυναικούλες κλαψουριζοντας συνεχώς και θα καταριούνται τη μαύρη ζωή τους που δεν έχουν εκείνα που θέλουν οι γυναίκες.

Πως έχουν αλλάξει οι καιροί και ποσό διαφορετικά σκέφτομαι από πολλούς συνομηλίκους μου, φίλους και γνωστούς. Εγώ δε θα είχα κανένα πρόβλημα με το διαφορετικό. Ίσα-ίσα που το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον και αξίζει όχι απλά να κυκλοφόρησω μαζί του αλλά να το βοηθήσω να ενσωματωθεί σε παρέες, να νιώσει οικεία και είμαι σίγουρη ότι θα έχει κάτι να μου διδάξει.. Ίσως είναι και πολύ πιο ανώτερο από μένα που είμαι σε όλα αρτιμελής.

Όσο για εσάς ανεγκέφαλοι καγκουρες μου μην ανησυχείτε. Μείνετε κολλημένοι με τα ηλίθια στερεότυπα σας, τις βλαμμένες αντιλήψεις σας, τα ακάλυπτα συναισθηματικά κενά σας. Μόνο μια χάρη, σταματήστε να το παίζετε κάποιοι και να πουλάτε μαγκιά, γιατί είστε μόνοι σας. Μόνοι σας, κολλημένοι με εκείνο το σούπερ μοντέλακι που όμως δε θα γίνει δικό σας. Και μόλις βρει τον άλλον που είναι καλύτερος από εσάς θα σας την κάνει με ελαφρά και εσείς πάλι θα μείνετε μόνοι σας να αναζητάτε φίλους για να βγείτε μπακουροπαρεα, όμως κανείς δεν θα είναι εκεί.. Γιατί ναι, υπάρχουν και εκείνοι που είναι καλά με τον εαυτό τους και ξέρουν να περνάνε καλά και να εκτιμάνε ανθρώπους και καταστάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου