Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΥΑΛΙΖΕΙ

Ευρισκόμενη φέτος το καλοκαίρι να διασκεδάζω σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά της Χαλκίδας, όπως ήταν αναμενόμενο ήρθα σε επαφή με ακούσματα που αν και δεν είναι το στιλ μου παρ όλα αυτά με δύο τρία ποτάκια και λίγο καψούρα μια χαρά χορεύονται και τραγουδιούνται. Γενικά είναι αυτό που λέμε εμπορικά και προσφέρουν κέφι για αυτούς που προτιμούν εναλλακτικές μορφές διασκέδασης.

Άκουσα πολλά τραγούδια λοιπόν, έμαθα καινούργιους καλλιτέχνες, κοίταξα και κάποια βιντεοκλίπ. Επί του θέματος όμως, άκουσα τις προάλλες ένα τραγούδι με τίτλο "yolo" από τον tus όπως επληροφορήθην. Την επόμενη τυχαία το βρήκα στο youtube και είπα από περιέργεια να δω το βιντεοκλίπ, μιας και ή λέξη yolo έχει γίνει της μόδας. Πάτησα το play και το άφησα να παίξει.. Λίγα λεπτά μετά μπορώ να πω ότι είχα σοκαριστεί. Όχι τόσο από τη θεά του γυμνού καθώς έβλεπες χιλιάδες οπίσθια να κουνιούνται ρυθμικά στη μουσική του τραγουδιού όσο από τον εξευτελισμό του γυναικείου φύλου, το κυνήγι του εύκολου κέρδους, την ελευθερία του ποτού με ότι συνέπειες έχει αυτό, το σεξ με πολλαπλούς συντρόφους, την εξύμνηση του μαλάκα άντρα που χρησιμοποιεί τη γυναίκα ως σεξουαλικό αντικείμενο και τίποτα παραπάνω κ.α. Και μην πεις ότι είμαι οπισθοδρομική. Όχι, το αντίθετο. Απλά δε δέχομαι καλλιτέχνες που ακούνε νεαρά άτομα να πρεσβεύουν αυτού του είδους τη ζωή δηλαδή γυναίκες, ναρκωτικά, αλκοόλ. Καλώς ή κακώς όλοι εκείνοι που ανήκουν στο star system παίζουν με το δικό τους τρόπο ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός παιδιού..

Ένα ακόμα γεγονός που μου έκανε εντύπωση ήταν σε μια βραδιά διασκέδασης με 2 καλούς φίλους σε νυχτερινό μαγαζί της Χαλκίδας συνέβη το απίστευτο και πρωτόγνωρο για μένα.. Δύο κορίτσια το πολύ 20 χρόνων πλησίασαν τους φίλους μου με σκοπό να γνωριστούν. Όλα καλά μέχρι εκεί, χάρηκα κιόλας και τους άφησα να κάνουν παιχνίδι.. Λίγη ώρα μετά τα κορίτσια αποχώρησαν τσαντισμένα.. Σε ερώτηση μου τι έγινε; Για ποιο λόγο κτλ κτλ. ο ένας φίλος μου, μου απάντησε ότι η μια από τις κοπέλες ζητούσε συνέχεια κόκα λέγοντας "'Έχεις κόκα πάνω σου; Έχεις τίποτα άλλο; Λεγε"!! Σάστισα.. Δεν είχα τύχει ξανά σε παρόμοιο περιστατικό και απλά έμεινα να κοιτάω ενώ χιλιάδες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου..

Γιατί κόκα; Ποιος ο λόγος να πάρεις ναρκωτικά για να διασκεδάσεις; Νομίζεις ότι έτσι θα αρέσεις περισσότερο στους άντρες; Νομίζεις ότι με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθείς πλήρως και θα ευχαριστηθείς το οτιδήποτε;! Θα σταματήσεις να είσαι ο εαυτός σου και θα γίνεις κάποια άλλη, αυτή που θα ήθελες να είσαι ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις; Δε μπορώ να καταλάβω.. Δε σέβεσαι τον εαυτό σου και κάθεσαι στα πόδια του ενός και τους άλλου ρωτώντας αν έχουν κόκα; Αλλά να μου πεις περιμένω κάτι καλύτερο όταν υπάρχει τραγούδι που λέει "i love coco" και πρεσβεύει την εύκολη ζωή. Αμάξια, κότερα, γυναίκες και ένα πλούσιο κακομαθημένο αγόρι που με τα λεφτά του μπαμπά το παίζει ιστορία..

Κάποιες φορές μένω να αναρωτιέμαι πως αλλάζουν οι καιροί και πως εμείς τρέχουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις. Ανέκαθεν η μουσική και η κινηματογραφική βιομηχανία επηρέαζαν το κοινωνικό σύνολο και λειτουργούσαν σαν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ολόκληρης κοινωνίας. Από τον τρόπο ντυσίματος μέχρι και τον τρόπο ζωής. Όμως, τα τελευταία χρόνια το κακό έχει παραγίνει και πρέπει κάπως να σταματήσει. Αλλιώς μετά μην παραπονιόμαστε που οι νέες γενιές δεν έχουν συνείδηση τόσο ηθική όσο και πολιτική.. Και μην κατηγορούμε κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό μας για ότι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής και ειδικά ότι αφορά τα παιδιά μας.

Γιατί ναι, είναι στο χέρι μας να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με τις αξίες που μεγαλώσαμε εμείς. Να τα μάθουμε να αγαπάνε τον εαυτό τους και να αποδέχονται αυτό που είναι, να τα μάθουμε να αγωνίζονται και να χαίρονται τη ζωή τους προσπαθώντας για το καλύτερο μακριά από ναρκωτικά και ευκαιριακές πλούσιες απολαύσεις...

Και να θυμάστε πάντα το αυθεντικό κρατάει περισσότερο από το ψεύτικο, το εκτιμούν και το σέβονται όλο και περισσότεροι και έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου