Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Ο κύριος Στρογγυλοχταπόδης, ιδιόχειρη δημιουργία της Νεφέλης.
Η παρακάτω ιστορία είναι η πρώτη μου απόπειρα συγγραφής μιας μικρής ιστορίας για κουκλοθέατρο. Σκοπός της δημιουργίας της είναι να βοηθήσω τη συμφοιτήτρια μου Νεφέλη Ρέππα στο κουκλοθέατρο που θα παρουσιάσει στον παιδικό σταθμό, με κούκλες δικής της κατασκευής.

Γιατί έτσι είναι. Όταν συνεργάζεσαι, όταν βοηθάει ο ένας τον άλλον το αποτέλεσμα σίγουρα θα βγει καλό.

Καλή ανάγνωση και Νεφελάκι; Καλή επιτυχία στο κουκλοθέατρο σου!

Μία φορά και έναν καιρό σε μία μακρινή πόλη ζούσε ο κύριος Στρογγυλοχταπόδης. Τη πόλη του την είχαν ονομάσει Στρογγυλόπολη επειδή όλα τα κτίρια της ήταν στρογγυλά.

Ο κύριος Στρογγυλοχταπόδης ήταν πολύ αγαπητός στον κόσμο της Στρογγυλοχώρας και όλοι έτρεχαν σε εκείνον για συμβουλές και εκείνος ακούραστος χάριζε απλόχερα τη βοήθεια του.

Μία ημέρα στην πόλη του ήρθε μία όμορφη κοπέλα. Τριγωνοουρίτσα την έλεγαν. Η Τριγωνοουρίτσα είχε ξεκινήσει ένα πολύ μακρύ ταξίδι για να γνωρίσει τον κόσμο. Σε ένα από αυτά τα ταξίδια λοιπόν την προσοχή της τράβηξε και η στρογγυλόπολη.

Η τριγωνοουρίτσα εντυπωσιάστηκε από τα στρογγυλά κτίρια της χώρας αφού δεν είχε ξαναδεί τέτοιο σχήμα. Στη χώρα της όλα ήταν τριγωνικά, ακόμα και τα φαγητά της.

Κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης, όπου και συνάντησε τον σοφό κύριο Στρογγυλοχταπόδη.

«Τι σε φέρνει εδώ στα μέρη μας καλή μου κοπέλα» τη ρώτησε ο στρογγυλοχταπόδης

«Να, ήθελα να γυρίσω τον κόσμο και έκανα μία στάση και στη χώρα σας» είπε η τριγωνοουρίτσα.

«Α, μάλιστα. Και πως είναι ο κόσμος γύρω μας; Μπορείς να μου πεις.Βλέπεις δεν έχω φύγει ποτέ από την στρογγυλοπόλη».

«Ναι θα σου πω. Πρώτα είδα μία μεγάλη πόλη που είχε μόνο ορθογώνια κτίρια και ανθρώπους με ορθογώνια κεφάλια. Ήταν τόσο όμορφοι και καλοί άνθρωποι. Έπειτα συνάντησα μία πόλη με τετράγωνα δάση και πλατείες. Τα κτίρια της ήταν μεγάλα και πολύχρωμα. Κάθε τετράγωνο του είχε και διαφορετικό χρώμα. Κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, καφέ, πράσινο, γαλάζιο, μπλε, μωβ, ροζ, άσπρο, μαύρο, γκρί. Ότι χρώμα μπορείς να φανταστείς. Και μετά είδα την πόλη σας.. Πόσο πλάκα έχουν τα στρογγυλά κεφάλια σας..».

«Το ίδιο θα έλεγα και για εσένα όμως που έχεις τριγωνική ουρά» της απάντησε ο κύριος Στρογγυλοχταπόδης.

«Ναι δεν έχεις άδικο. Για αυτό σκέφτομαι να σου προτείνω κάτι. Τι θα έλεγες να γυρίσαμε μαζί τον κόσμο και να ενώναμε όλα τα σχήματα με μία αόρατη αλυσίδα; Έτσι δεν θα υπήρχαν διαφορές και οι άνθρωποι θα μάθαιναν να σέβονται και να δέχονται το διαφορετικό. Θα μάθαιναν ότι τα σχήματα μπορεί να είναι διαφορετικά όμως είναι μοναδικά. Το καθένα με τα χαρακτηριστικά του. Και όλα μαζί δουλεύουν για ένα κοινό καλό. Το καλό του κόσμου».

«Δεν είναι άσχημη η ιδέα σου. Άλλωστε μας ενώνουν πιο πολλά από όσο φανταζόμαστε. Και να σου πω και κάτι; Αυτή ίσως ήταν η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει. Σε ευχαριστώ πολύ»

«Λοιπόν; Ξεκινάμε;» είπε η τριγωνοουρίτσα;

«Ναι πάμε» απάντησε ο Στρογγυλοχταπόδης.

Και εσείς παιδιά αν τους δείτε να γυρνάνε πουθενά βοηθήστε τους να μεταδώσουν το μήνυμα της ενότητας. Αγκαλιάστε τους διπλανούς σας και φωνάξτε όλοι μαζί: «Είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι άνθρωποι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου