Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ

«Μία γέφυρα θέλω για να έρθω κοντά σου» φώναξε..

Γέφυρες νοητές αλλά και υπαρκτές.. Γέφυρες μεγάλες αλλά και μικρές.. Γέφυρες που σου προκαλούν δέος και θαυμασμό.. Θαυμασμό για το μεγαλείο του ανθρώπινου πολιτισμού... Μα κοίτα, φτιάχτηκαν από άνθρωπο για άνθρωπο.. Εσύ που τώρα τη χαζεύεις ξέρεις ότι την έφτιαξε αυτός που κάθεται δίπλα σου ή είναι μαζί σου ή απλά τυχαίνει να τον γνωρίζεις... Μπορεί όμως να είναι και άγνωστος..

Γέφυρες λοιπόν, μέσω επικοινωνίας... Λες παραδείγματος χάριν, θα ήθελα να υπήρχε μία γέφυρα να έρθω πάνω στον ουρανό, να σε βρω και να σε αγκαλιάσω για μία τελευταία φορά... Άλλες πάλι φορές εύχεσαι να υπήρχε μία γέφυρα που θα έφερνε κοντά εσένα και τους ανθρώπους που αγαπάς και είναι μακριά σου... Ακόμα και στα ταξίδια σου σκέφτεσαι τι όμορφα που θα ήταν να υπάρχει μία γέφυρα που θα ενώνει το ένα μέρος με το άλλο χωρίς στροφές και πολλά χιλιόμετρα.. Βέβαια, αν γινόταν αυτό, όσο καλό και αν ήταν θα καταντούσε βαρετό.. Η ζωή μας θέλει ποικιλία και όχι να ακολουθείς μία μονότονη και ευθεία γραμμή. Θέλει να έχει τις ανηφόρες της και τις κατηφόρες της, για να μπορείς να πεις ότι ζω..

Επανερχόμενη στις γέφυρες αναρωτιέμαι... Μόνο εγώ έχω σκεφτεί αυτά τα πράγματα; Μόνο εγώ θέλω και νιώθω όλα τα παραπάνω; Δε νομίζω...Εξάλλου πιστεύω οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα εκ φύσεως , οπότε το να φτιάχνεις γέφυρες ενισχύει την κοινωνικότητά τους, βοηθάει στις δραστηριότητές τους και εκμηδενίζει αποστάσεις..

Για αυτό δημιουργήστε τις δικές σας γέφυρες επικοινωνίας με τον κόσμο γύρω σας.. Χτίστε τις αργά - αργά για να είναι σταθερές και αρχίστε να τις περπατάτε. Μη διστάσετε, μη δειλιάσετε... Ακόμα, φέρτε κοντά σας τους ανθρώπους σας, πιάστε τους από το χέρι και περπατήστε μαζί την καινούργια γέφυρα που «ανοίγεται» μπροστά σας.. Και μπορεί να μη ξέρεις τι θα συναντήσεις στην άλλη άκρη της γέφυρας όμως και μόνο που θα έχεις κάνει το ταξίδι είναι αρκετό..

«Τη γέφυρα μόλις την έφτιαξες.. Καλώς ήρθες» της φώναξε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου