Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Φώτα της πόλης, μια κίνηση αλλιώτικη. Αυτοκίνητα περνούν και χάνονται. Βλέπεις τη χρωματιστή ουρά από τα φώτα τους. Πιο εκεί το delivery boy χαμογελά ευχαριστημένο. Μόλις είχε λάβει ένα καλό μπουρμπουάρ δείγμα του καθημερινού κόπου του. Λίγο πιο πέρα ο βενζινοπώλης εξυπηρετεί ένα διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο τύπος μέσα σκεπτικός, ίσως και λίγο μελαγχολικός.. Μάλλον κάτι τον προβληματίζει και θέλει να πάει κάπου να ηρεμήσει.. Ακούω κάτι για παραλία, για ηρεμία.. Ο καιρός είναι καλός. Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών αποτελεί παρελθόν. Τη θέση της έχουν πάρει ανοιξιάτικες βραδιές. Οι αλκυονίδες ημέρες που λένε.

Προχωράω προς τη γέφυρα. Η θάλασσα ήρεμη, σκοτεινή, γεμάτη μικρές βαρκούλες με ψαράδες που πάνε να βγάλουν το νυχτοκάματό τους. Ξεπροβάλλει η παραλία. Ζευγαράκια είναι αγκαλιασμένα και απολαμβάνουν τη βόλτα τους. Μια παρέα αγοράζει μπύρες από το περίπτερο. Το κρηπίδωμα, όπως το ξέρουν οι Χαλκιδέοι, τους περιμένει. Τα παγκάκια είναι εκεί. Αγέρωχα με χαραγμένες πάνω τους αναμνήσεις, μυστικά, έρωτες, εξομολογήσεις, φιλίες. Κοιτάζω τις καφετέριες. Άνθρωποι που έχουν αφήσει μακριά τις σκοτούρες της ημέρας. Άνθρωποι που απολαμβάνουν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Τα βήματα μου με οδηγούν στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Παρέες από εδώ, παρέες από εκεί. Οι κούνιες ερημωμένες.. «Ξεκουράζονται» προκειμένοτ να υποδεχτούν ακόμη μια μέρα λογιών και λογιών παιδιά. Ακούω τα γέλια, βλέπω την αγάπη, νιώθω την παρέα, τη συντροφικότητα, τη φιλία.

Στα μάτια μου βρίσκεται ακόμα η εικόνα των αυτοκινήτων που χάνονται. Εκεί στο βάθος. Όλα της στιγμής. Και κάθε μέρα ίσως να είναι ίδια.. Όμως σε κάθε ημέρα μπορείς να βρεις κάτι διαφορετικό.

Κοίτα γύρω σου. Ζήσε τις στιγμές. Απόλαυσε τη δυνατότητά που σου δίνεται να μπορείς να βλέπεις, να ακούς, να μυρίζεις, να αγγίζεις. Δες και ζήσε. Και όσο ζεις και ελπίζεις τόσο πιο όμορφα θα γίνονται όλα....



2 σχόλια:

  1. Kαλημέρα και καλό μήνα!
    Με πολλές ωραίες στιγμές, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και το κυριότερο θετικούς ανθρώπους.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κυριακή μου! Λίγο καθυστερημένα το είδα αλλά δε βαριέσαι.. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ναι, θετικούς ανθρώπους πρέπει να έχουμε στη ζωή μας.. Γιατί αν φύγουν οι λάθος άνθρωποι από τη ζωή μας μόνο θετικά πράγματα θα μας συμβαίνουν....

      Διαγραφή