Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ

Τις προάλλες είχα μια συζήτηση σχετικά με τη φιλία γυναικών και αντρών. Ένα θέμα ευαίσθητο που συνήθως οι απόψεις διίστανται. Άλλοι την αποδέχονται, άλλοι δε θέλουν ούτε να την ακούσουν και άλλοι απλά αδιαφορούν.

Καταρχήν, ποιος είπε ότι δεν υπάρχει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας; Κατα τη γνωμη μου υπάρχει. Και ναι, είναι άδολη, χωρίς ίχνος ερωτισμού. Είναι αυτή η φιλία που έχει μια δόση τρυφερότητας, συμβουλής, αγάπης, συντροφικότητας χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει το ερωτικό κομμάτι. Είναι εκείνος ο φίλος που ξέρει τα πάντα για σένα, εκείνος που θα του πεις όλα σου τα μυστικά, εκείνος που θα τρέξεις όταν πληγωθείς από τον μαλακά εκείνον που σου έχει ψησει το ψάρι στα χείλη. Είναι εκείνος που θα σε ακούσει και θα κάτσει μαζί σου να πιει τις μπύρες ή το κρασί και να του εκμυστηρευτείς όλα σου τα εσώψυχα. Είναι ο άντρας εκείνος που μαζί του νιώθεις όπως ακριβώς νιώθεις με την κολλητή σου.

Ξέρεις, είναι ευλογία να έχεις έναν ή δυο, ενίοτε και 3 άντρες για φίλους. Ένας άντρας θα σκεφτεί κάποια πράγματα πιο ψύχραιμα από μια γυναίκα. Θα βάλει πάνω από όλα τη λογική και θα αφήσει στην άκρη το συναίσθημα. Δε θα τον νοιαξει να σου πει τι ακριβώς σκέφτεται ακόμα και αν σε πληγώσει η αλήθεια του. Κοινώς θα σου δώσει έναν εύκολο δρόμο για το πως σκέφτονται οι άντρες, χωρίς να χρειάζεται να αναλύσεις και να κανείς σκέψεις και συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να βρεις την άκρη του νήματος. Άλλωστε τα πράγματα στο κεφάλι ενός άντρα είναι πολύ απλά σε αντίθεση με της γυναίκας που είναι πολύπλοκα. Δηλαδή τι εννοώ; Ένας άντρας π.χ ξέρει ότι τη συγκεκριμένη τη γουστάρει για σχέση και την άλλη για κρεβάτι εν αντιθέσει με τη γυναικα που θα αρχίσει το να, δε ξέρω, καλός αλλά κτλ κτλ. Έλα κορίτσια, όλες το έχουμε κάνει.

Στο θέμα μας όμως, όπως είπα και παραπάνω, είναι ευλογία για τη γυναίκα να έχει άντρες φίλους. Μαθαίνει τη ψυχοσύνθεση τους, δρα και σκέφτεται διαφορετικά χωρίς ωστόσο να χάνει τη θηλυκότητα της. Απλά ξέρει να απλουστεύει συμπεριφορές, να δείχνει περισσότερη κατανόηση πολλά να... Και ναι, δε γουστάρει το φίλο της. Δεν τον έχει σκεφτεί ερωτικά. Ούτε και εκείνος φυσικά. Ακόμα και αν υπήρξε κάποια έλξη στο παρελθόν ή υπάρξει την αφήνουν να φύγει όπως ήρθε. Γιατί η φιλία είναι ιερότερη από ένα κρεβάτι.

Εν πάση περιπτώσει υπάρχει φιλία ενός άντρα και μιας γυναίκας. Πρέπει να το έχεις ζήσει για να το καταλάβεις. Υπάρχει και είναι ακριβώς όπως και η φιλία γυναικών. Αν και μεταξύ μας...οι άντρες δε ζηλεύουν τη γυναίκα φίλη τους ενώ μια γυναίκα μπορεί να ζηλέψει την κολλητή της... Είναι η πικρή αλήθεια.

Προσωπικά, αγαπώ τους άντρες φίλους μου. Αυτούς τους 2-3 που ξέρουν τα πάντα για μένα. Αυτούς που είναι εκεί και είμαι εκεί. Και δεν τους αλλάζω γιατί ξέρω και έχω δει σε εκείνους αυτό το καθαρά φιλικό χωρίς ίχνος ερωτισμού. Αυτό που θα πάρω τον άλλον στις 03:00 το βράδυ γιατί με έπιασαν τα ψυχολογικά μου και θα κάτσει να με ακούσει μέχρι να δει ότι έχω αποκοιμηθεί ήρεμη πια...

Υπάρχει λοιπόν φιλία και είναι στο χέρι του καθενός να την ανακαλύψει.. Άλλωστε οι φίλοι είναι ή οικογένεια που εμείς επιλέγουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου