Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους. Άλλοι δένονται πιο πολύ, άλλοι πιο λίγο, άλλοι δε δένουν καθόλου και άλλοι...είναι για δέσιμο! Άνθρωποι και ανθρώπακια, δυνατοί και αδύναμοι, εκμεταλλευτές και θύματα συνθέτουν το παζλ των ανθρώπινων σχέσεων.

Πόσες φορές άραγε δεν έχεις φτάσει στα όρια σου; Πόσες φορές δεν έχεις απογοητευτεί από τους ανθρώπους; Πόσες φορές δεν έχεις πει «Όχι, αυτή είναι η τελευταία φορά. Το πάθημα γίνεται μάθημα» για να πας παρακάτω και να πέσεις σε μια ακόμα τέτοια περίπτωση; Τέλος, πόσες φορές δεν έχεις απογοητευτεί ή εκπλαγεί από ανθρώπους που νόμιζες ότι ήξερες αλλά τελικά δεν ήξερες; Θα σου πω εγώ...ΑΠΕΙΡΕΣ. Και κάθε φορά κλείνεσαι στο καβούκι σου, παίρνεις αγκαλιά τα πατατάκια και τη σοκολάτα και αναθεωρείς τα άτομα που υπάρχουν και κυρίως για ποιο λόγο υπάρχουν στη ζωή σου.

Ξέρεις, είναι πολύ σύνηθες οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν άλλους ανθρώπους για να πετύχουν τα δικά τους οφέλη. Άνθρωποι κενοί, κομπλεξικοί, χαζοί που νομίζουν πως είναι έξυπνοι, άνθρωποι αδίστακτοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εαυτούλης τους. Η διασκέδασή τους είναι το παν και αλίμονο σε όποιον μπει εμπόδιο μπροστά τους. Ενίοτε χρησιμοποιούν το χαμόγελο αλλά και γαλιφιές τύπου χαμογελάκια, κάνα κοπλιμέντο, καμία πρόσκληση για καφέ ή ποτό έτσι για να σου ρίξω στάχτη στα μάτια κλπ. κλπ. κλπ. Α, και για να μη ξεχάσω είναι και εκείνοι οι άνθρωποι που επειδή ξέρουν ότι τους γουστάρει κάποιος τον εκμεταλλεύονται όπως μπορούν. Ακόμα και αν δεν τον γουστάρουν.. Χαζοί είναι να χάσουν την ευκαιρία του κεράσματος παραδείγματος χάριν; Ή οποιαδήποτε άλλα οφέλη τους προσφέρει ο συγκεκριμένος; Γυναικούλες και αντράκια θα ελέγα...

Βέβαια υπάρχουν και οι φιλικές περιπτώσεις, όπου τον άλλον ακόμα και αν τον ξέρεις χρόνια μπορείς να εκπλαγείς δυσάρεστα όταν δεις τον πραγματικό του χαρακτήρα να αποκαλύπτεται.. Βλέπεις με το χειρότερο τρόπο ποιος ήταν τελικά, πόσο καιροσκόπος ήταν, πόσο αγενής, συμφεροντολόγος, παρτάκιας.. Ένας ακόμα άχρηστος ανθρώπους που το μόνο που κάνει είναι να παρασιτεί εις βάρος των άλλων. Ζει για να επιβεβαιώνεται, για να τη «λέει» στους άλλους, να κριτικάρει τους πάντες, να το παίζει μονίμως έξυπνος, να ειρωνεύεται και πολλά ακόμα να... Ανέκφραστος, εγωπαθής και αχάριστος.. Και μάντεψε, αυτός δεν εκτιμάει εσένα, ίσως δε σε εκτίμησε και ποτέ, εσύ γιατί πρέπει να τον εκτιμάς και δεν του δείχνεις απλά την πόρτα εξόδου;

Περίεργες λοιπόν πολύ οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι περισσότερες είναι ψεύτικες και συμφεροντολογικές.. Όμως υπάρχουν και οι αληθινές, εκείνες που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που ξέρεις ότι βρίσκονται εκεί, μαζί σου, δίνοντας σου την ομπρέλα τους για να καλυφθείς από τις μπόρες. Δεν τους νοιάζει το μετά, δε βλέπουν σε εσένα ένα υποψήφιο θύμα.. Βλέπουν εσένα για όλα αυτά που είσαι! Εσένα με τα καλά και τα κακά σου, εσένα που μπορούν να στηριχτούν πάνω σου, εσένα που δεν έχεις να τους προσφέρεις κάτι παραπάνω από τη φιλία σου. Και πίστεψέ με είναι αυτή η φιλία που αξίζει περισσότερο από όλα τα υλικά αγαθά. Είναι εκείνη η φιλία που γράφει μέσα στη ψυχή σου και είναι ακλόνητη από εξωτερικούς παράγοντες, γιατί απλά έχετε βρει τα σωστά υλικά για να θεμελιώσετε και οι δυο το κάστρο σας.

Είναι μικρή η ζωή, μας επιφυλάσσει συνεχώς εκπλήξεις, αλλά ακόμα και όταν απογοητεύεσαι από κάποιον άνθρωπο μη σε παίρνει από κάτω. Γύρνα και κοίτα δίπλα σου. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί καλύτεροι άνθρωποι από εκείνους που σε απογοήτευσαν. Είναι εκείνοι που αξίζουν να είναι δίπλα σου και μαζί να πορευθείτε στο μονοπάτι της ζωής. Είναι απλά όλοι εκείνοι που είπαν ότι «θα είμαι δίπλα σου» και το απέδειξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου