Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Η ψυχή μου θα σαλπάρει στα νερά τα σκοτεινά λέει ένα τραγούδι του Μανώλη Λιδάκη...

Πόσες φορές άραγε δε νιώθουμε την ανάγκη να ηρεμήσει η ψυχή μας, να βρει τη γαλήνη που της αξίζει, να νιώσουμε κατά κάποιο τρόπο ελεύθεροι.. Να αδειάσει το κεφάλι μας από όλα αυτά που μας απασχολούν.. Να γίνει ξανά ένας άγραφος πίνακας που θα του γράψουμε εμείς όλα αυτά που θέλουμε να ζήσουμε, να νιώσουμε, να πούμε..

Μια βόλτα στη θάλασσα, λίγη μουσική, ζωγραφική, ένα καλό βιβλίο, γράψιμο, γυμναστική, βοηθάνε με τον τρόπο τους στην εκτόνωση της συσσωρευμένης αρνητικής ενέργειας.. Βοηθάνε να νιώσουμε ήρεμοι, να σταθούμε στα πόδια μας και να αρχίσουμε να ανακτάμε και πάλι τις αισθήσεις μας..

Μη μιλήσω και για τα ταξίδια.. Ειδικά εκείνα που φεύγεις και κλείνεις κινητό, έχοντας ενημερώσει μόνο τους κοντινούς σου ανθρώπους που θα σε βρουν σε περίπτωση ανάγκης.. Και μένεις μόνος με τις σκέψεις σου, αδειάζεις το μυαλό σου, αναθεωρείς τις προτεραιότητες σου, θέτεις νέους στόχους, βάζεις πια τα όρια σου. Ιδανικές στιγμές, ιδανικός προορισμός...

Ξέρεις καμία φορά αναρωτιέμαι.. Πόση χωρητικότητα έχει το μυαλό μας.. Ούτε η καλύτερη ram του κόσμου δε θα μπορούσε να καταγράψει όλα αυτά που ζούμε σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.. Αναμνήσεις καλές και κακές, αναμνήσεις που θυμόμαστε και άλλες που έχουμε ξεχάσει και τις έχουμε θάψει βαθιά. Αναμνήσεις, σκέψεις, προβληματισμοί, συναισθήματα.. Όλα μέσα σε ένα ανθρώπινο μυαλό!

Θα μου πεις ναι, ωραία τα λες αλλά που θες να καταλήξεις; Να μη σκεφτόμαστε; Να μη νιώθουμε; Να μη ζούμε; Να είμαστε μονίμως μαστουρωμένοι για να μπορούμε να επιβιώσουμε; Όχι, δε λέω αυτό..

Φυσικά και πρέπει να σκέφτεσαι, να νιώθεις, να δρας.. Απλά μη μαζεύεις.. Φρόντιζε με έναν τρόπο να αδειάζεις και να γεμίζεις πάλι από την αρχή. Μη μένεις απαθής και κυρίως μη φοβάσαι να έρθεις αντιμέτωπος με όλα αυτά που νιώθεις. Μάθε να μη φοβάσαι τα συναισθήματά σου. Αν νιώσεις την ανάγκη απομονώσου, ούρλιαξε, γέλασε, τραγούδα, κάνε ότι σε γεμίζει..

Νιώσε, αγαπά, ζήσε, εκφράσου.. Άκου το μυαλό σου και κάνε το καλύτερο για αυτό.. Μόνο έτσι θα μπορείς και πάλι να γίνεις δημιουργικός και να κοιτάξεις ξανά το μέλλον με αισιοδοξία, μόνο έτσι θα μπορέσεις να πας μπροστά στα καλύτερα που είναι σίγουρο ότι έρχονται..

Και να ξέρεις όταν το μυαλό ελευθερωθεί θα μπορέσει και η ψυχή σου να σαλπάρει.. Όχι σε νερά σκοτεινά αλλά σε νερά καθαρά, φωτεινά, πλήρως εναρμονισμένα με την καινούργια σου ζωή που βρίσκεται προ των πυλών...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου