Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ

Σε αυτές οι συζητήσεις που ξέρεις από την αρχή ότι το πιο πιθανόν είναι ότι θα καταλήξουν στα ίδια και όχι σε κάτι διαφορετικό..

Βράδυ καλοκαιριού κάθεσαι αραχτός με καλούς φίλους και πίνεις τα ουζάκια σου. Χαχανητα αλλά και συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων μονοπωλούν τη βραδιά... Ώσπου κάποια στιγμή η συζήτηση έρχεται και στον ερωτικό τομέα και σίγουρα όλοι έχουμε ένα φίλο ή μια φίλη που είναι ακόμα καψουρηδες με τον ή την πρώην.

Οι αναμνήσεις αρχίζουν να ξεπροβάλλονται ή μια μετά την άλλη και ή ανάγκη για συμβουλή είναι πιο μεγάλη από ποτέ.. Και εσύ σαν γνήσιος γκουρού των σχέσεων προσπαθείς με κάθε τρόπο να αναλύσεις σκέψεις, συμπεριφορές, να βοηθήσεις εμπας περιπτώσει το φίλο σου να συνέλθει και να πάει παρακάτω..

Όμως ξέρεις η προσπάθεια συνήθως θέλει δύο και όχι έναν.. Και έτσι όσο και αν βλέπεις εσύ τα πράγματα καλύτερα έξω από το χορό ο άλλος δεν τα βλέπει ή δε θέλει να τα δει. Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε σε ηλικία που ξέρουμε πια τι θέλουμε και μπορούμε να καταλάβουμε τι θέλει και ο άλλος.. Και όταν μαθαίνεις ότι δε σε γουστάρει, δε θέλει να γυρίσει πίσω, έκανε άλλη σχέση βρε αδερφέ και σε γειώνει σε κάθε μήνυμα ή σε κάθε προσπάθεια που κανείς να συναντηθείτε τότε προχωρά. Φύγε, τρέξε μακριά για να γλιτώσεις. Για να μπορέσεις να πας παρακάτω, να κανείς μια καινούργια αρχή..

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την εμμονή κάποιου να επιμένει σε καταστάσεις τελειωμένες.. Και ειδικά όταν οι καταστάσεις αυτές διαρκούν χρόνια, χάνοντας ώρες, μέρες, στιγμές, από τη ζωή σου ενώ ο άλλος στην καλύτερη αδιαφορεί και σε γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι...

Και εσύ μένεις ακόμα εκεί σαν πίστη Πηνελόπη να περιμένεις την επιστροφή του Οδυσσέα σου.. Μόνο που μάντεψε.. Δεν έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες.. Αποφάσισε να είναι μαζί τους.. Και εσύ δε θα τελειώσει ποτέ το υφαντό στον αργαλειό.. Πάντα θα το αφήνεις μισοτελειωμένο περιμένοντας τον Οδυσσέα και πάντα θα στερείς τον ευατό σου από τη χαρά της δημιουργίας...

Δε ξέρω αν τα βλέπω εγώ λάθος ή αν είναι σωστά.. Όμως ξέρω, υπήρξα και εγώ παθούσα και περίμενα τον Οδυσσέα μου, όμως εκείνος δεν ήρθε ποτέ.. Και πήγα παρακάτω.. Και συνάντησα και καλύτερα και χειρότερα, όμως από όλα κάτι έμαθα. Και αυτό προσπαθώ να πω και σε σένα...

Προχώρα παρακάτω και όλα θα γίνουν.. Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Μένουμε με τα καλά και πάμε στα ακόμα καλύτερα μαζί.. Όμως ακομα και αν θες να μείνεις εκεί και να συνεχίζει να πολεμάς εγώ πάλι θα είμαι δίπλα σου να σε σηκώνω σε κάθε στραβοπάτημα, να σκουπίζω τα δάκρυα σου σε κάθε λέξη που θα σου λέει ο άλλος ή η άλλη και θα σε ρίχνουν ψυχολογικά...γιατί για αυτό είναι οι φίλοι. Μαζί στα εύκολα, μαζί και στα δύσκολα..

Και τα ούζα τελείωσαν, το φως της αυγής έκανε την εμφάνιση του, οι μισοί είχαν ήδη φύγει και κάποιοι άλλοι χαζευαν το μπλε του ουρανού την ώρα που ενώνονταν με το γαλάζιο της θάλασσας.. 

Μια νέα ημέρα είναι προ των πυλών. Ας την απολαύσουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου