Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΔΕ ΘΕΛΩ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ

Συζητώντας τις προάλλες με μια φίλη, ναι από εκείνες τις συζητήσεις που γίνονται με καφεδάκι ένα χαλαρό καλοκαιρινό απόγευμα στο μπαλκόνι, μου διατυπώθηκαν ορισμένες απορίες για τη σχέση αντρών και γυναικών κυρίως σε ερωτικό επίπεδο.

Καταρχήν, κοιτώντας το παρελθόν μας όλοι έχουμε κάνει κάτι από τα παρακάτω. Άλλοι έχουν αναλωθεί σε μια σχέση που ξέρουν ότι δεν οδηγεί πουθενά αλλά μένουν και επιμένουν αφήνοντας τους μήνες και τα χρόνια να περνάνε.. Άλλοι περιμένουν και επιμένουν να μπλέκουν σε καταστάσεις που πιθανόν δε θα οδηγήσουν πουθενά. Θες ανεκπλήρωτοι έρωτες, θες απωθημένα, θες δεν έχουν κάτι άλλο να ασχοληθούν μένουν εκεί κολλημένοι περιμένοντας ένα μήνυμα, ένα τηλέφωνο, κάποιο σημάδι που θα ερμηνεύσουν λανθασμένα ως σημάδι ενδιαφέροντος. Και δώστου οι αναλύσεις για το τι θέλει να πει ο ποιητής. Υπάρχει και μια μερίδα κόσμου οι οποίοι δε θέλουν να ασχοληθούν με τίποτα σοβαρό και θέλουν απλά να περνάνε την ώρα τους, να αυξήσουν τον εγωισμό τους ότι μετράνε ή απλά να χαζοφλερτάρουν, έτσι για να μη ξεχάσουν και το άθλημα. Βέβαια για να μη βλέπουμε τη μία μόνο όψη του νομίσματος υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι είναι τυχεροί καθώς έχουν βρει αυτό που θέλουν ή μπλέκουν εξαρχής με σωστούς ανθρώπους και τελικά οδηγούνται σε αυτό που τους γεμίζει και τους ολοκληρώνει.

Λοιπόν γυρνώντας στις παραπάνω απορίες θα ήθελα να δώσω κάποιες απαντήσεις πρώτα στον ευατό μου και μετά σε κάποιον άλλο. Απαντήσεις που θεωρώ εγώ σωστές με το μυαλό μου.

Πρώτον, αγαπημένα μου κορίτσια όταν κάποιος σας λέει ότι «Να ξέρεις δεν είμαι έτοιμος για σχέση, θέλω το χρόνο μου» κτλ κτλ. δε σημαίνει ότι δεν είναι όντως έτοιμος, σημαίνει ότι απλά εσείς δεν του έχετε κάνει το κλικ για να θελήσει να ξαναδοκιμάσει να κάνει σχέση. Ακόμα και αν είναι πληγωμένος και θέλει χρόνο κτλ κτλ. να ξέρετε ότι αν σας θέλει θα τα ξεχάσει όλα και θα σας διεκδικήσει. Το να δίνετε συνεχώς παρατάσεις των παρατάσεων εσάς δεν ωφελεί καθώς μπορεί να διώχνετε από δίπλα σας ανθρώπους που είναι έτοιμοι για σχέση, μαζί σας. Οπότε την επόμενη φορά που κάποιος θα σας πει θέλω χρόνο, δεν είμαι σε φάση για σχέση κτλ. κτλ. μην επιμείνετε να αλλάξει στο μέλλον. Φύγετε όσο μπορείτε πιο γρήγορα και πηγαίνετε στον επόμενο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις γυναίκες, καθώς και εμείς δεν είμαστε άγιες. Απλά, ίσως, θεωρώ ότι είμαστε πιο κατασταλαγμένες στο τι θέλουμε από τον εκάστοτε άνδρα που έρχεται στη ζωή μας.

Δεύτερον, υπάρχουν τύποι οι οποίοι το μόνο που θέλουν από εσένα είναι ένα κρεβάτι. Ναι, δεν υπάρχουν πια πρίγκηπες. Υπάρχουν εκείνοι οι τύποι που γουστάρεις τρελά και προκειμένου να μην τους χάσεις ή θέλοντας να δοκιμάσεις λίγο από τη γλύκα τους δέχεσαι τους όρους τους. Και καταλήγεις να κάνεις σεξ σε ένα αμάξι, βράδυ, σε μια ερημιά, ικανοποιώντας τις ανάγκες σου τις σωματικές αλλά αφήνοντας κενές τις ψυχολογικές. Ναι, αύριο πρωί θα ξυπνήσεις και δεν θα είσαι μαζί του, δεν θα είναι εκεί όταν εσύ θες να πας για έναν καφέ και να τα πείτε εκτός κρεβατιού, δε θα είναι εκεί να σε ακούσει όταν έχεις ένα πρόβλημα. Θα είναι εκεί μόνο όταν θελήσει να ικανοποιήσει τις ορέξεις του και εσύ για άλλη μια φορά πρόθυμη θα ανοίξεις τα πόδια σου θέλοντας να γεμίσεις για άλλη μια φορά τα συναισθηματικά σου κενά. Δε νομίζεις ότι είναι ώρα να πεις ΟΧΙ; Ναι ξέρω πονάει, αλλά πονάει περισσότερο να μη σου δίνει σημασία, να σε αγνοεί, να μη θέλει να σε γνωρίσει στον κύκλο του, να σε αντιμετωπίζει σαν ένα απλό σκεύος ηδονής και ύστερα να γυρνάει στην ασφάλεια της σχέσης του ή της γυναίκας του. Τι; Δεν το ήξερες ότι παίζει κάτι τέτοιο;;;!

Τρίτον, πόσες από εμάς δεν έχουν μείνει και επιμείνει σε μισοτελειωμένες σχέσεις; Θες φόβο για το άγνωστο; Θες ανασφάλεια; Θες σιγουριά; Θα σου πω εγώ...Πάρα πολλές.. Ίσως και περισσότερες από όσες μπορείς να φανταστείς..Όμως ποια είναι η λύση; Να μένεις σε μια σχέση μόνο και μόνο από συνήθεια ή να πορευτείς μόνη σου, να τα βρεις με τον εαυτό σου και να προχωρήσεις παρακάτω βρίσκοντας κάποιον που μπορεί να σε «γεμίζει» καλύτερα και να μη νιώθεις να πνίγεσαι;; Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δε σου αξίζει. Φύγε. Κάνε ένα βήμα τη φορά και σιγά σιγά θα φτάσεις στον προορισμό σου. Μη φοβάσαι το άγνωστο...Έχει και αυτό τη δική του γλύκα!

Μπορώ να πω πάρα πολλά ακόμη. Να γράφω για ώρες.. Όμως αρκετά... Θεωρώ ότι όσες συμβουλές και αν πω εγώ, εσύ, ο άλλος ο καθένας μας τελικά τη λύση θα τη δώσει μόνος του. Εκείνος είναι που θα συμβουλευτεί τον εαυτό του και θα πάρει την πιο σωστή απόφαση.. Εγώ αυτό που ξέρω μόνο είναι ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή για αυτό είναι στο χέρι μας να την κάνουμε όμορφη με οτιδήποτε και αν συνεπάγεται αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου