Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, ΕΝΑ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Με το όνομα Αργοναυτική εκστρατεία φέρεται, στην Ελληνική Μυθολογία, η εκστρατεία του Ιάσονα και του πληρώματος του από την Ιωλκό στην Κολχίδα του Εύξεινου Πόντου για να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας, η οποία και εκφράζει αλληγορικά τη δεύτερη ιστορική μεγάλη αποίκηση των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο.

Η εκστρατεία αυτή πήρε το όνομά της από το πλοίο του Ιάσονα, την Αργώ, η οποία με τη σειρά της ονομάστηκε έτσι λόγω του κατασκευαστή της Άργου.

Αυτή λοιπόν η εκστρατεία ζωντάνεψε φέτος στα νερά του Ευβοϊκού την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς σε ένα καρναβάλι που φαίνεται ότι έχει γίνει θεσμός για την πόλη της Χαλκίδας και αποτελεί την αφορμή για την επίσκεψη χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη μας, με την παραλία να «βουλιάζει» στην κυριολεξία από τον κόσμο..



Εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών συνέθεσαν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου.




Από την άλλη μεριά το άγαλμα του Ποσειδώνα που στέκεται επιβλητικό στη γέφυρα του Ευρίπου καθώς και ο δούρειος ίππος στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου και έπειτα η Αργώ, η Βελανιδιά με το χρυσόμαλλο Δέρας και ο τρομακτικός Δράκος για φυλάχτης του στην προβλήτα γλάρος συμπλήρωναν το όλο σκηνικό και η Αργοναυτική Εκστρατεία πήρε σάρκα και οστά...


Τις εντυπώσεις φυσικά έκλεψε και η χορεύτρια Κατερίνα Σολδάτου ως Αταλάντη μέσα στην Αργώ που με τις χορευτικές εναέριες φιγούρες της μάγεψε τους παριστάμενους...


Αποκορύφωμα φυσικά της Αργοναυτικής εκστρατείας ήταν η στέψη του Ιάσονα ως βασιλιά, αφού παρέδωσε το χρυσόμαλλο δέρας στον Πελία και ο ουρανός της Χαλκίδας φωτίστηκε από χιλιάδες βεγγαλικά που έκαναν τη νύχτα ημέρα, χαρίζοντας ένα μαγικό θέαμα στους παριστάμενους.


Ένα ακόμα καρνάβαλι λοιπόν ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και η Χαλκίδα απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι έχει όλα τα προσόντα να αναδειχθει, να προωθήσει την εξωστρέφεια της και να γίνει ακόμα περισσότερο γνωστή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.. Γιατί η Χαλκίδα έχει να προσφέρει πολλά και το αποδεικνύει περίτρανα καθημερινά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου