Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στη ζωή μας πολλές φορές καλούμαστε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις. Αποφάσεις εύκολες αλλά και δύσκολες. Αποφάσεις που σε πονάνε και άλλες που σε κάνουν να χαίρεσαι . Ίσως τελικά τα πάντα στη ζωή να είναι αποφάσεις.

Κάποιες φορές όμως η καρδιά και το μυαλό παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, με το νικητή κάθε φορά να είναι αμφίβολος. Κάποιες φορές νικάει η καρδιά και κάποιες το μυαλό. Και έρχεσαι και αναρωτιέσαι «Ποιος αξίζει τελικά να είναι ο νικητής; Η καρδιά ή το μυαλό»;

Τι είναι όμως τα επικίνδυνα παιχνίδια; Είναι τα παιχνίδια χωρίς λογική. Τα παιχνίδια εκείνα που η καρδιά επικρατεί της λογικής. Χαμένα παιχνίδια που όμως εσύ επιμένεις για να νικήσεις. Θες η νίκη σου αυτή να είναι νίκη εγωισμού; Νίκη επιβεβαίωσης; Εσύ εκεί.. Επιμένεις και συνεχίζεις να προσπαθείς.

Ξέρεις καμία φορά η καρδιά επικρατεί της λογικής με αβέβαια αποτελέσματα. Όμως τι νόημα θα είχε αν δεν ακολουθούσαμε την καρδιά μας αλλά τη λογική; Θα χάναμε όλες τις χαρές ή τις λύπες της ζωής. Το κάθε πάθημα κάτι μας μαθαίνει. Η κάθε χαρά, η κάθε λύπη κάτι μας προσφέρουν.

Ίσως τελικά για όλα τα παραπάνω να επιμένεις να προσπαθείς σε ένα παιχνίδι που φαίνεται εξαρχής χαμένο. Γιατί θες να το κάνεις. Γιατί η καρδιά σου προστάζει και η λογική σου μένει στην άκρη. Θες να πάθεις για να μάθεις. Να μάθεις για να πας παρακάτω. Σοφότερος αυτή τη φορά και ίσως με μια καλύτερη στρατηγική, η οποία θα σου εξασφαλίσει εξαρχής την πολυπόθητη νίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου