Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στη ζωή μας πολλές φορές καλούμαστε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις. Αποφάσεις εύκολες αλλά και δύσκολες. Αποφάσεις που σε πονάνε και άλλες που σε κάνουν να χαίρεσαι . Ίσως τελικά τα πάντα στη ζωή να είναι αποφάσεις.

Κάποιες φορές όμως η καρδιά και το μυαλό παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, με το νικητή κάθε φορά να είναι αμφίβολος. Κάποιες φορές νικάει η καρδιά και κάποιες το μυαλό. Και έρχεσαι και αναρωτιέσαι «Ποιος αξίζει τελικά να είναι ο νικητής; Η καρδιά ή το μυαλό»;

Τι είναι όμως τα επικίνδυνα παιχνίδια; Είναι τα παιχνίδια χωρίς λογική. Τα παιχνίδια εκείνα που η καρδιά επικρατεί της λογικής. Χαμένα παιχνίδια που όμως εσύ επιμένεις για να νικήσεις. Θες η νίκη σου αυτή να είναι νίκη εγωισμού; Νίκη επιβεβαίωσης; Εσύ εκεί.. Επιμένεις και συνεχίζεις να προσπαθείς.

Ξέρεις καμία φορά η καρδιά επικρατεί της λογικής με αβέβαια αποτελέσματα. Όμως τι νόημα θα είχε αν δεν ακολουθούσαμε την καρδιά μας αλλά τη λογική; Θα χάναμε όλες τις χαρές ή τις λύπες της ζωής. Το κάθε πάθημα κάτι μας μαθαίνει. Η κάθε χαρά, η κάθε λύπη κάτι μας προσφέρουν.

Ίσως τελικά για όλα τα παραπάνω να επιμένεις να προσπαθείς σε ένα παιχνίδι που φαίνεται εξαρχής χαμένο. Γιατί θες να το κάνεις. Γιατί η καρδιά σου προστάζει και η λογική σου μένει στην άκρη. Θες να πάθεις για να μάθεις. Να μάθεις για να πας παρακάτω. Σοφότερος αυτή τη φορά και ίσως με μια καλύτερη στρατηγική, η οποία θα σου εξασφαλίσει εξαρχής την πολυπόθητη νίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου