Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ (5/5/2015)

Παρακολούθησα φρικαρισμένη και αηδιασμένη τις αποκαλύψεις που διαδέχτηκαν η μια μετά την άλλη την εξαφάνιση της Άννυ... Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να αφαιρεί τη ζωή ενός άλλου και πόσο μάλλον ενός ΠΑΙΔΙΟΥ κατά αυτό τον τρόπο;; Με τι κουράγιο σκοτώνεις ένα 4χρόνο παιδάκι που δεν έχει φταίξει σε τίποτα, δεν έχει ζήσει τίποτα... Πόσο άρρωστος παίζει να είσαι για να κάνεις κάτι τέτοιο και άραγε τι τιμωρία να του αξίζει αναρωτιέμαι...

Αν πεις θάνατος θα φανείς κακός, εγκληματίας και εσύ όπως αυτός. Αν πεις θα τον κρίνει ο Θεός και θα τον τιμωρήσει ίσως σε κάποιους να ακουστεί και γελοίο. Μία άλλη εκδοχή ίσως να είναι λίγο πιο σωστή... Ο νόμος της φυλακής... Ναι, δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχει ο άγραφος και απαράβατος νόμος της φυλακής για όσους κακοποιούν παιδιά.. Και συγγνώμη αν δε φανώ χριστιανή, συγγνώμη αν φανώ μικρόψυχη αλλά πραγματικά εύχομαι να βρει τον ίδιο ή τραγικότερο θάνατο.. Και αν δεν το βρει εύχομαι κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή να υποφέρει και να πεθάνει από μόνος του, αυτοκτονώντας... Αν και ουτοπικό γιατί σε ψυχικά διαταραγμενους ανθρώπους η αυτοκτονία δεν είναι η λύση που τους έρχεται στο μυαλό.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ένα παιδί πέφτει θύμα κακοποίησης από τους ίδιους τους γονείς του...Ξυλοδαρμός, βιασμοί, γνωστά και άγνωστα περιστατικά είναι εκεί να μας θυμίζουν σε τι σάπια κοινωνία ζούμε.. Σε αυτή την κοινωνία των μικροαστικών αντιλήψεων, του καθωσπρεπισμού, του φαίνεσθαι.. Σε εκείνη την κοινωνία που σιωπά μπροστά σε περιστατικά βίας.. Σε εκείνη την κοινωνία που είναι υπεράνω πάσης υποψίας.. Σε εκείνη την άδικη ζωή που δίνει παιδιά σε ανθρώπους κενούς, άρρωστους ψυχολογικά και αγνοεί αυτούς που μπορούν να αγαπήσουν, να δώσουν, να προσφέρουν..

Σε αυτή την κοινωνία που δε μιλά αλλά ίσως ήρθε η ώρα να κάνει επιτέλους την αρχή. Να μιλήσει και να αντιδράσει για να μπορέσει επιτέλους να σταματήσει κάπως αυτό το φαινόμενο κακοποίησης των παιδιών...με οποιονδήποτε τρόπο και ειδικά αν βλέπει ότι ο πρωτογενής τρόπος τιμωρίας τέτοιων φαινομένων δηλαδή η ελληνική δικαιοσύνη δεν είναι αδέκαστη.

Υ.Γ. 1 Κύριοι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σταματήστε επιτέλους να εκμεταλλεύεστε τον ανθρώπινο πόνο αναρτώντας φωτογραφίες, λεπτομέρειες, άγνωστες πτυχές της ζωής του μικρού παιδιού και γράφοντας δακρύβρεχτα και άλλα είδους σχόλια για το κοριτσάκι που χάθηκε.. Αφήστε το επιτέλους να ηρεμήσει και μην το εξευτελίζετε για κάποια like ή λίγο πιο αυξημένα νούμερα τηλεθέασης.

Υ.Γ. 2 Καλό ταξίδι μικρούλα.. Ο κόσμος ήταν πολύ μικρός για να σε αγκαλιάσει... Ας αναπαυτεί η ψυχούλα σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου